Гуцульська бриндзя — свято повернення вівчарів з полонин (високогірних альпійських пасовищ) додому.
Щороку, в квітні вони виходять з худобою високо в гори на широкі полонини, де залишаються аж до початку вересня.
На полонинах доглядають худобу, доять молоко та виготовляють сир, бринзу, вурду.
Попрацювавши ціле літо в горах вівчарі повертаються додому і влаштовують гучне свято — фестиваль ,,Гуцульська бриндзя”, яке вже традиційно в п’ятнадцяте проходив в місті Рахів 5-6 вересня 2015 року.
Цей фестиваль показує традиції Гуцульщини, більшість з яких не змінюється сторіччями.
Побачити як роблять сир, покататися на конях, приміряти гуцульське вбрання, опришківський топірець, та піштолі, скуштувати десятки різних видів молочної продукції, поласувати стравами української, угорської, румунської та інших кухонь, потанцювати під запальні музики, потрембітати, та файно відпочити 6 вересня 2015 року у м.Рахів.
Публікується за матеріалами www.rakhiv.com